item1

www.quak.info

Homepage van Kees Quak

Kerkorgel....

Al van kindsaf aan trok het orgel mij. Volgens de overlevering heb ik (toen ik als driejarige mee moest naar de kerk) gezegd dat ik ook orgel wilde spelen. Na jaren zeuren (we hadden thuis geen orgel) kocht ik van mijn eigen spaargeld een 1-klaviers orgeltje.Een paar orgels later kreeg ik vanaf 11 jarige leeftijd les op de muziekschool in Vlaardingen, o.a. bij Sari van Kralingen-Doorduin. Met behulp van mijn ouders had ik thuis inmiddels de beschikking over een Johannus orgel.

Van 1984 tot en met 1988 studeerde ik daarnaast wekelijks op het Leeflang orgel van de Sionkerk van de geref. gemeente in Vlaardingen. En van 1988 (na mijn overstap naar de gereformeerde kerk) tot mijn verhuizing naar Barendrecht in 1997 studeerde ik wekelijks op het orgel van de ger. Pnielkerk in Vlaardingen. In die tijd speelde ik als vervanger ook regelmatig op dit orgel tijdens kerkdiensten. Tevens was ik in die tijd organist in de Opstandingskerk te Schiedam.

Momenteel ben ik organist in de ger. kerk in Barendrecht en studeer ik wekelijks op het orgel van de Triomfatorkerk te Barendrecht. Voor de orgelstudie thuis heb ik sinds 2002 een Ahlborn orgel. Vanaf dat jaar heb ik les bij Cor Ardesch, organist van de Grote kerk te Dordrecht.

Volg deze link om foto's van door mij bespeelde orgels te bekijken.

JAN4624k